Skip to main content
search

U sredu, 28. jula, Fondacija BFPE za odgovorno društvo i kancelarija Saveta Evrope u Beogradu održali su sastanak sa izabranim facilitatorima za drugu fazu ROMACTED programa.

Sastanku je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Stevan Gligorin, koji je prisutne podsetio da je MDULS još od februara posvećen pružanju pomoći romskoj zajednici, ali i drugim marginalizovanim kategorijama stanovništva.

Gligorin je i u ime MDULS izrazio podršku ROMACTED programu i pozvao učesnike i učesnice u programu da podrže dalje akcije Ministarstva u borbi protiv kovid-19.

Predsednica Fondacije BFPE za odgovorno društvo, Sonja Liht, pozdravila je sve učesnike i učesnice i navela je da borba za ravnopravni položaj romske zajednice i dalje traje i trajaće. Naglasila je da nije lako ostati u zajednici i raditi za zajednicu, ali da bez toga nema istinskog napretka, ali ni istinskog zadovoljstva.

Nakon izlaganja Stevana Gligorina i Sonje Liht, izabranim facilitatorima predstavljena je metodologija druge faze ROMACTED programa i način rada do kraja trajanja programa.

Više o samom programu možete pročitati OVDE.

ROMACTED II je zajednički program Evropske unije i Saveta Evrope koji predstavlja nastavak I faze programa ROMACTED na Zapadnom Balkanu i u Turskoj (2017-2020). 

Close Menu