Skip to main content
search

Beogradski fond za političku izuzetnost organizuje u ponedeljak 4. juna 2018. godine šeste po redu Beogradske dijaloge; i prve koji će se održati u Berlinu.

Ova godina je po mnogo čemu viđena kao ključna za početak kraja pregovora između Beograda i Prištine. Tenzije u oba društva su postale sve jače kako se pritisak za postizanjem održivog rešenja pojačava.

Organizujući ovaj događaj u Berlinu želimo da predstavimo oba – srpsko i kosovsko viđenje procesa pregovora i načina na koji ovaj proces treba završiti. Smatramo da je demokratizacija pregovaračkog procesa od najveće važnosti. Takođe želimo da se založimo i za veću ulogu EU – ili Nemačke u ovom slučaju kao jedne od najmoćnijih EU zemalja, u pronalaženju konsenzusa jer verujemo da je to jedini način da se postigne trajna normalizacija odnosa.

Zbog toga organizujemo okrugli sto na kome će pored značajnih nemačkih odlučilaca iz Bundestaga, vlade i vodećih političkih fondacija i instituta učestvovati i poznavaoci prilika iz Srbije i Kosova koji će izvestiti o stanju pregovora i učestvovati u diskusiji o načinima na kojim ovaj proces može da se okonča.

Događaj organizujemo uz pomoć Balkanskog fonda za demokratiju, Vilfred Martens centra i Robert Boš fondacije.

Close Menu