Skip to main content
search

U četvrtak 15. decembra, Akademija ženskog liderstva je predstavila svoj program i kapacitete delegaciji političarki iz Tadžikistana tokom njihove posete Srbiji organizovane od strane OEBS-a.

Prezentacija aktivnosti Akademije ženskog liderstva održala se u prostorijama Misije OEBS-a u Srbiji. Delegacija iz Tadžikistana je zaključila da je Akademija međunarodni primer dobre prakse za osnaživanje žena u političkom angažmanu, i nadaju se budućoj saradnji sa Akademijom i njenim ekspertima. Planira se otvaranje Škole za političke liderke u Tadžikistanu 2017. godine i političarke iz ove zemlje su srdačno pozvale eksperte i ekspertkinje Akademije da im pomognu sa otvaranjem sličnog programa u njihovoj zemlji.

Debata i razmena iskustava između delegacije Tadžikistana i tima Akademije ženskog liderstva protekao je veoma dinamično i, uprkos jezičkim i kulturološkim razlikama, pronađeno je mnogo sličnosti i zajedničkih problema u obe ove grupe. Tim Akademije kao i alumnistkinje i alumnisti Akademije raduju se sledećoj prilici za širenje znanja i naučenih lekcija, kao i međunarodnoj saradnji.

Close Menu