Skip to main content
pretraga

Pozivamo sve zainteresovane mlade žene koje su proaktivne, željne da uče i dele znanja, da se prijave i budu deo onlajn edukativnih seminara u okviru programa Dijalog za budućnost.

Seminari su zamišljeni kao tematska predavanja i radionice, ali i interaktivni razgovori, gde se posebno ohrabruje aktivno učešće i međusobno razumevanje.  Fokus će biti na prepoznavanju problema sa kojima se mlade žene susreću, njihovom aktivnom angažovanju, osnaživanju i prepoznavanju mehanizama za primenu stečenih znanja. Ako te zanimaju teme rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena kao što su uloga žena u društvu, liderstvo, značaj ženskog aktivizma, kreiranje i sprovođenje projekata, mentorstvo, crowfunding, kultura dijaloga, komunikacija, argumentacija i zagovaranje, ovo je prilika za tebe.

Odabrane polaznice pohađaće onlajn edukativne seminare od septembra do decembra 2020.  Onlajn edukativni seminari će biti podeljeni u module. Svaki modul sastoji se od tri sesije od po 60 minuta, plus dve pauze od 20 minuta između sesija i održavaće se svakog utorka sa početkom u 10.00 časova.

Učešće na onlajn edukativnim seminarima je besplatno.

Osnovni kriterijumi na osnovu kojih ćemo odabrati učesnice su:

  • da su državljanke Republike Srbije;
  • da su između 18 i 30 godina starosti;
  • željne da uče i dele znanja o položaju žena;
  • voljne da zajedno sa vršnjakinjama uz podršku trenera/trenerica rade na sticanju znanja i jačanju sposobnosti; 
  • spremne da preuzmu obavezu i aktivno učestvuju u radu onlajn edukativnih seminara  – radionicama, predavanjima, razgovoru, vežbama, kao i svim ostalim aktivnostima;
  • da imaju ideju kako da podstaknu promenu u svojoj okolini;
  • motivisanost i spremnost da se ispune obaveze tokom edukacije;
  • poželjno je znanje engleskog jezika.

Učesnice će imati prilike da razgovaraju sa istaknutim predavačima/icama, trenerima/icama iz Srbije.

Popuni formular i prijavi se do 30. avgusta 2020. godine 23:59, i budi deo ekipe koja menja!

Odabrane kandidatkinje će biti pozvane na intervju, koji će biti organizovan onlajn.

Za sva pitanja pišite nam na [email protected] ili [email protected]

——

Onlajn edukativne seminare realizuje Beogradski fond za političku izuzetnost u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u/i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Close Menu