Skip to main content
pretraga

Bez aktivnog učešća građana i civilnog društva u prepoznavanju i rešavanju problema u zajednici nema napretka. Javno zagovaranje omogućava organizovanim građanima da dođu do željenih promena, utiču na donosioce odluka i da pritom pridobiju podršku šireg kruga građana. Mnogobrojne aktivnosti organizacija i građana često ostaju nepriznate i nedovoljno vidljive za veliki deo javnosti i upravo vođeni time, u okviru projekta „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratksom razvoju“ pokrenuli smo inicijativu za dodelu godišnje nagrade za aktivne građaneNagrade koja slavi pokretače promena, motivisane građane koji istrajavaju u svojim naporima da poboljšaju svoj i živote svojih sugrađana.

Želimo da promovišemo partnerstvo i solidarnost, istaknemo one koji su doprineli da do promena i boljitka dođe. Želimo da prepoznamo i imenujemo one izuzetne i izvanredne koji zaista čine razliku u današnjem svetu. Želimo da slavimo pojedince čiji je nesebični doprinos pokrenuo promene, one pojedince koji su neprestano išli iznad horizonta uobičajenih očekivanja, koji su istrajavali, podizali standarde i služili kao primer.

U godini prepunoj izazova, želimo da pronađemo primere uspešne saradnje između javnih vlasti i organizacija, dođemo do inicijativa koje su angažovale i uspešno okupile građane, ali i vidimo nove načine za rešavanje starih problema u lokalnim zajednicama.

Ukoliko među vama prepoznajete pokretače promena, pozivamo vas da do 6. novembra nominujete inicijative i pojedince koje smatrate značajnim, odnosno inicijative koje su postigle promenu u zajednici.

Više o propozicijama konkursa, kategorijama i Pokretačima promena iz 2019 možete pročitati OVDE.

Close Menu