Skip to main content
search

Uključivanje građana u budžetski proces (Paraćin, 3-4. februar)

Uključivanje građana u budžetski proces (Paraćin, 3-4. februar)

February 3, 2017 12:00 am | April 4, 2017 02:00 pm

Hotel "Petrus"
Paraćin, Serbia

Nikole Pasica, Paraćin

Projekat „Lokalne samouprave, organizacije civilnog društva i mediji za odgovornije javne finansije” koji BFPE sprovodi u saradnji sa Asocijacijom nezavisnih elektronskih medija (ANEM), a uz finansijsku podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) je došao do važnog trenutka: prvog seminara na kome će se okupiti predstavnici lokalnih samouprava i civilnog društva iz gradova i opština identifikovanih u preliminarnom istraživanju (Užice, Požega, Valjevo, Leskovac, Zaječar, Ruma, Novi Pazar, Vranje, Niš, Zrenjanin, Kragujevac, Kruševac, Loznica i Aleksinac).

Cilj inicijative kakvu projekat predstavlja je uspostavljanje kontinuirane saradnje, razumevanja i recipročnog konstruktivnog dijaloga između lokalnih samouprava i nedržavnih aktera u lokalnim zajednicama u oblasti upravljanja javnim finansijama. Realizacija se oslanja na podsticanje većeg uključivanja građana u planiranje, izvršenje i kontrolu lokalnog budžeta, kroz saradnju lokalnih organizacija civilnog društva i medija, i kroz učenje od primera dobrih praksi u ovoj oblasti.

Sa nama će u petak i subotu biti priznati eksperti u oblasti upravljanja javnim finansijama – državni revizori, profesori univerziteta, kolege-istraživači i treneri iz civilnog sektora. Program možete preuzeti u prilogu, a više informacija o samom projektu je dostupno na sledećem linku.

Uključivanje građana u budžetski proces: program seminara

Close Menu