Treći beogradski dijalozi: Izazovi integracije – odgovor države

Treći beogradski dijalozi: Izazovi integracije – odgovor države

September 13, 2016 10:00 am | September 13, 2016 04:00 pm

2016-09-13 10:00:00 2016-09-13 16:00:00 Europe/Belgrade Treći beogradski dijalozi: Izazovi integracije – odgovor države Link: https://bfpe.org/kalendar-bfpe-dogadaja/treci-beogradski-dijalozi-izazovi-integracije-odgovor-drzave/ Skupština grada Beograda, Belgrade, Serbia Belgrade Fund for Pollitical Excellence [email protected] treci-beogradski-dijalozi-izazovi-integracije-odgovor-drzave

Treći beogradski dijalozi: Izazovi integracije – odgovor države

 

Nakon uspešnog pokretanja ove inicijative u februaru 2015. godine, treći po redu Beogradski dijalozi će biti održani 13. septembra 2016. u Skupštini grada Beograda sa početkom u 10 časova.

Treće izdanje Beogradskih dijaloga organizuje Forum Srbija Nemačka u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost, a u sklopu Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

Treći beogradski dijalozi će biti posvećeni poteškoćama readmisije i održive integracije povratnika u Srbiju, koje su intenzifikovane tekućim migracionim tokovima. Ovom prilikom će biti predstavljeni i rezultati istraživanja «Mapiranje potencijalnih migranata iz Srbije i povratnika u Srbiju», realizovanog od strane Beogradskog fonda za političku izuzetnost u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

Skupu će se ovom prilikom uvodnim rečima obratiti Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nj.E. Aksel Ditman, ambasador SR Nemačke u Beogradu, Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji, a očekujemo potvrde i od Gorana Kneževića, ministar privrede i Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije.

Dve prateće panel diskusije, u kojoj će učešće uzeti predstavnici privrede i predstavnici državnih organa zaduženih za socijalna, ekonomska i migraciona pitanja, usredsrediće se na odgovore koje pruža država na izazov readmisije i reintegracije, kao i potencijalna rešenja u vidu zaposlenja i osposobljavanja za rad u cilju održive reintegracije povratnika.