Skip to main content
search

Liderke iz 15 stranaka i pokreta na seminaru u Kragujevcu (od 15. do 18. septembra)

Akademija Ženskog Liderstva

Liderke iz 15 stranaka i pokreta na seminaru u Kragujevcu (od 15. do 18. septembra)

September 15, 2016 10:00 am | September 17, 2016 08:00 pm

Hotel Kragujevac
Kragujevac, Serbia

Hotel Kragujevac, Kragujevac

KRAGUJEVAC Akademija ženskog liderstva (Akademija), program namenjen političarkama svih stranaka, održaće se od 15. do 18. septembra u Kragujevcu. Trideset političarki iz 15 različitih stranaka i političkih pokreta učestvovaće na seminaru o liderstvu i unaprediti svoje veštine i znanja o većem političkom učešću i zastupanju, javnom nastupu i političkoj argumentaciji koje će primenjivati u budućnosti za zagovaranje većeg učešća žena u procesima donošenja odluka.

Preko 200 političarki iz više od 20 političkih stranaka iz cele Srbije prijavilo se za učešće na dve ovogodišnje Akademije, u Kragujevcu i Zrenjaninu. Na seminarima će učestvovati 60 političarki koje su izabrane na konkursu na osnovu dosadašnjeg angažovanja i motivacije za dalji rad na unapređenju rodne ravnopravnosti.

Akademija ženskog liderstva je dvogodišnji partnerski projekat, započet aprila 2015. godine, koji organizuju Beogradski fond za političku izuzetnost u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID). Projekat pruža podršku liderkama u zalaganju za povećanje učešća žena u izvršnoj vlasti i promociji tema vezanih za rodnu ravnorpavnost. On se realizuje u partnerstvu sa Centrom za podršku ženama iz Kikinde i Centrom modernih veština iz Beograda.

Close Menu