Skip to main content
search

Drugi seminar Regionalne akademije za javne politike u Beogradu (13. – 15. septembra 2016.)

Drugi seminar Regionalne akademije za javne politike u Beogradu (13. – 15. septembra 2016.)

September 13, 2016 10:30 am | September 13, 2016 07:00 pm

Zira Hotel
Belgrade, Serbia

Zira Hotel, Ruzveltova, Belgrade

Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE) i Evropski fond za Balkan (EFB) organizuju Drugi seminar Regionalne akademije za javne politike u Beogradu od 13. do 15. septembra 2016. godine u hotelu Zira. Akademija je jedinstvena inicijativa izgradnje političkih kapaciteta na Zapadnom Balkanu koju podržava ambasada Švajcarske u Srbiji.

Cilj ovog projekta je da doprinese stabilizaciji u regiji Zapadnog Balkana kroz razvoj novog pristupa pomirenju kroz unapređen dijalog. Ovaj dijalog će se bazirati na metodu strateškog prognoziranja. Akademija će okupiti 21 učesnika koji će biti odabrani među alumnistima prethodnih programa obe organizacije koje organizuju akademiju. Projekat ima za cilj da promoviše novu generaciju političara/odlučilaca, izgradi poverenje između učesnika i uspostavi posvećenost pomirenju kroz regionalnu saradnju.

Učesnici Akademije su politički odlučioci, analitičari, predstavnici civilnog društva, individualni eksperti, članovi akademske zajednice i predstavnici državne uprave.

Tokom tri dana seminara, učesnici će imati priliku da učestvuju u okruglom stolu koji će za temu imati pomirenje u regionu Zapadnog Balkana, ali i da na osnovu metode strateškog prognoziranja rade na konkretnim scenarijima o budućim odnosima među državama regionima koji će krajem godine biti predstavljeni u Briselu.

Close Menu