Skip to main content
pretraga

4. Evropski forum mladih lidera (8–11 Sep 2016, Beograd)

September 8, 2016 09:00 am | September 11, 2016 10:00 am

Cultural Centre Grad
Belgrade, Serbia

KC Grad, Braće Krsmanović, Belgrade

Jedan od ključnih izazova zemalja Balkana je nedostatak dobre, pouzdane i efikasne uprave. Institucije su etiketirane kao korumpirane. 20% stanovništva je nezaposleno gde nema poboljšanja na vidiku. Civilno društvo slabi zbog učešća velikog broja neprofitabilnih organizacija koje podržavaju međunarodni donatori.

Ovaj duboko ukorenjen, loš, sistem je doveo do egzodusa ljudi, da traže bolje mogućnosti za sebe i svoje porodice na drugom mestu u Evropi.

Pa ipak, na Balkanu preduzetništvo dobija na snazi, kao i  mnoga tehnološka rešenja koja su otvorila nove puteve za rešavanje problema od velike važnosti. Ipak, u regionu i dalje, često, nedostaje okosnica podsticanja inovacija i mogući razvoj poslovanja. Vlade moraju imati smisleni odgovor na talenat i  preduzimljivost u sferi preduzetništva u regionu koji će stvoriti poslove i mogućnost za poslovanje. Prisustvom onih, koji donose odluke iz regiona i Evrope na “Evropskom forumu mladih lidera” u Beogradu, mi ćemo istražiti i promovisati dobre prakse i pristup za unapređivanje vladajućih struktura u Srbiji i regionu.

O 4. Evropskom forumu mladih lidera

Ciljevi foruma su trostruki: saznati, podeliti i preduzeti. U tematskim sesijama i panel diskusijama razvićemo detaljnijo obrađivanje trenutnih situacija na Balkanu. Ova zapažanja će upotpuniti studijske posete i kompleksne radionice o aktuelnim temama foruma . Na kraju, želimo da pokrenemo akciju delovanja. U toku konferencije vodiće se fleksibilna sesija, fokusirana na implementaciju i uticaj lokalnih partnerskih organizacija, pružajući polaznicima jedinstvenu priliku da svoje iskustvo pretoče u konkretne projekte.

Tokom intenzivnih dva i po dana, “Evropski forum mladih lidera” okuplja 45 rukovodioca iz Evrope, koji dolaze, kako iz, regiona Balkana i ostatka Evrope, sa velikim iskustvom u  neprofitnom sektoru i administraciji, koji su – ili imaju potencijal da budu – kompetentni u svojim poslovima donošenja, ispravnih, odluka.

http://www.bmw-stiftung.de/en/4th-european-young-leaders-forum/

Close Menu