Ljudski kontakti za društveno odgovorno preduzetništvo: studijska poseta Peći (16-18. jun)

Ljudski kontakti za društveno odgovorno preduzetništvo: studijska poseta Peći (16-18. jun)

June 16, 2016 04:00 pm | June 18, 2016 02:00 pm

2016-06-16 16:00:00 2016-06-18 14:00:00 Europe/Belgrade Ljudski kontakti za društveno odgovorno preduzetništvo: studijska poseta Peći (16-18. jun) Link: https://bfpe.org/kalendar-bfpe-dogadaja/ljudski-kontakti-za-drustveno-odgovorno-preduzetnistvo-studijska-poseta-peci-16-18-jun/ Birra Peja-pivara, Peć, Kosovo Belgrade Fund for Pollitical Excellence [email protected] ljudski-kontakti-za-drustveno-odgovorno-preduzetnistvo-studijska-poseta-peci-16-18-jun

Ljudski kontakti za društveno odgovorno preduzetništvo: studijska poseta Peći (16-18. jun)

Deo programa YESPC – Održivim mrežama do zapošljavanja mladih

Zajedno sa našim partnerima iz Inicijative za izgradnju Mitrovice i Prištinskog instituta za političke studije, organizujemo studijsku posetu Peći (Kosovo) od 16. do 18. juna, s ciljem učenja o konceptu, ispitivanja mogućnosti i najzad, izgradnje mreže potrebne za društveno odgovorno preduzetništvo u i između lokalnih zajednica u Južnoj Srbiji i Kosovu.

Naše učesnike čini grupa od 30 zaposlenih u lokalnim administracijama i organizacijama civilnog društva angažovanih na poslovima zapošljavanja mladih i ekonomskog razvoja, koji rade u tri opštine u Srbiji (Niš, Vranje i Leskovac) i tri na Kosovu (Mitrovica, Peć i Prizren).

Tokom tri dana u Peći, naša grupa će posetiti kompanije (Birra Peja-pivara, Devolli Corporation-kafa i prehrambeni proizvodi) koji predstavljaju uspešne primere privatizacije i investicija, ali održati i okrugli sto sa jednom od organizacija aktivnih u polju – Syri i Vizionit.

YESPC projekat, koji podržava Evropska unija, ima za cilj uključivanje lokalnih samouprava, profesionalnih grupa i organizacija civilnog društva iz šest opština u pokušaju suočavanja sa problemom nezaposlenosti mladih, tako što će se razmenjivati dobre ideje i prakse, odnosno uvoditi novi mehanizmi na lokalu.