Skip to main content
search

Antikorupcijski forum Zapadnog Balkana (Beograd, 13/17. jun)

Antikorupcijski forum Zapadnog Balkana (Beograd, 13/17. jun)

June 13, 2016 09:30 am | June 17, 2016 02:00 pm

Hotel "88 Rooms"
Belgrade, Serbia

88 Rooms Hotel, Belgrade

Škola metoda borbe protiv korupcije, u saradnji sa Evropskom akademijom za diplomatiju iz Varšave

Uz podršku Međunarodnog višegradskog fonda i u saradnji sa Evropskom akademijom za diplomatiju (EAD) iz Varšave, koja vodi program Višegradske škole za političke studije, u nedelji od 13. do 17. juna, organizujemo školu metoda borbe protiv korupcije pod nazivom „Antikorupcijski forum Zapadnog Balkana“.

Naši gosti i polaznici biće više od 20 istraživača korupcije mlađe generacije, koji su zaposleni u državnim institucijama i organizacijama civilnog društva u društvima Zapadnog Balkana.

Programom su, pored uvodnih predavanja (Nemanja Nenadić, Transparentnost Srbija; Predrag Petrović, Beogradski centar za bezbednosnu politiku; Vladan Joksimović, Agencija za borbu protiv korupcije; Branko Čečen, Centar za istraživačko novinarstvo; Stevan Dojčinović, portal KRIK; Dragan Dobrašinović, Toplički centar za demokratiju i ljudska prava), predviđene i radionice (Katarina Đokić i Vladimir Erceg, Beogradski centar za bezbednosnu politiku; Miodrag Milosavljević, Fondacija za otvoreno društvo-Srbija), odnosno studijske posete institucijama koje imaju ulogu u sistemu prevencije i borbe protiv korupcije – Agenciji za borbu protiv korupcije pre svih, a zatim i kancelariji Poverenika, Ombudsmana i Komisiji za zaštitu konkurencije.

Ovo je prvi u nizu od dva obrazovna događaja koji su planirani; naredni će biti održan u Varšavi, na jesen 2016. godine.

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu