Regionalni tematski dijalog: Nove šanse za društvenu koheziju

Regionalni tematski dijalog: Nove šanse za društvenu koheziju

November 24, 2019 09:30 am | November 24, 2019 12:00 pm

2019-11-24 09:30:00 2019-11-24 12:00:00 Europe/Belgrade Regionalni tematski dijalog: Nove šanse za društvenu koheziju Link: https://bfpe.org/kalendar-bfpe-dogadaja/regionalni-tematski-dijalog-nove-sanse-za-drustvenu-koheziju-zagovaranje-za-bolje-razumevanje/ Hotel Park, Novi Sad, Serbia Belgrade Fund for Pollitical Excellence [email protected] regionalni-tematski-dijalog-nove-sanse-za-drustvenu-koheziju-zagovaranje-za-bolje-razumevanje

Regionalni tematski dijalog: Nove šanse za društvenu koheziju

U okviru zajedničkog regionalnog programa Dijalog za budućnost 24. novembra 2019. godine sa početkom u 9.30 časova, u Novom Sadu, biće održan regionalni tematski dijalog pod nazivom Nove šanse za društvenu koheziju – zagovaranjem ka boljoj saradnji.

Regionalni tematski dijalozi omogućavaju usmerenu diskusiju o prioritetima društvene kohezije iz posebne perspektive učesnika/ca. Na ovaj način otvara se mogućnost za ojačavanje i uspostavljanje partnerstava u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji kako bi se podržalo zajedničko delovanje na prepoznatim prioritetima i stvaranje uslova za zagovaranje definisanih ciljeva kroz ovaj zajednički program.

Događaj će okupiti mlade profesionalce i lidere iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Cilj zajedničkog regionalnog programa je jačanje poverenja u regionu kroz ostvarivanje dijaloga, davanje preporuka u pogledu politika i delovanja na polju zajedničkih prioriteta, pri čemu se promoviše društvena kohezija i međukulturalno razumevanje. Poseban fokus je stavljen na potrebe mladih i važnosti njihove uloge u kreiranju uslova za sprovođenje stabilnog procesa koji će biti usmeren na budućnost saradnje u regionu.

Zajednički regionalni program „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u/i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).