Drugi hakaton “Dijalog za budućnost”

Drugi hakaton “Dijalog za budućnost”

December 5, 2019 12:00 am | December 8, 2019 12:00 am

2019-12-05 00:00:00 2019-12-08 00:00:00 Europe/Belgrade Drugi hakaton “Dijalog za budućnost” Link: https://bfpe.org/kalendar-bfpe-dogadaja/drugi-hakaton-dijalog-za-buducnost/ Marsh Open Space, Belgrade, Serbia Belgrade Fund for Pollitical Excellence [email protected] drugi-hakaton-dijalog-za-buducnost

Drugi hakaton “Dijalog za budućnost”

Fotografije BFPE i Marsh Open Space

Drugo izdanje hakatona „Dijalog za budućnost“ organizujemo od 5. do 8. decembra u prostorijama Marsh Open Space u Beogradu.

Od više od 100 prijavljenih učesnika/ca na konkurs odabrano je 25 mladih programera/ki, dizajnera/ki, aktivista/aktivistkinja, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije koji će tokom dva dana, u timovima, zajednički raditi na pronalaženju i kreiranju inovativnih rešenja, a u cilju unapređenja dijaloga i društvene kohezije u ove tri zemlje.

Timovi će uz podršku i pomoć mentora/ki raditi na rešenjima koja mogu biti iz oblasti digitalnih sadržaja (web ili mobilna aplikacija, pretraživač, dodaci za pretraživače, rešenja primenljiva na društvenim mrežama…) ili deo aktivnosti ili kampanje koja uključuju korišćenje digitalne tehnologije.

Hakaton realizuje Beogradski fond za političku izuzetnost u okviru regionalnog programa „Dijalog za budućnost: jačanje dijaloga i socijalne kohezije u/između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).