Skip to main content
search

Razgovor povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Razgovor povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

November 25, 2014 11:00 am | November 25, 2014 01:00 pm

Dom Narodne skupštine Republike Srbije, sala 3
Belgrade, Serbia

Narodna skupština Republike Srbije, Trg Nikole Pašića, Belgrade

Pozivamo vas na razgovor povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji će se održati 25. novembra, od 13.00 – 15.00 časova u sali 3, Doma Narodne skupštine Republike Srbije.

Ovaj razgovor organizujemo u okviru šireg projekta “Jačanje kapaciteta Ženske parlamentarne mreže u oblasti socijalnog uključivanja i evropskih integracija” koji organizujemo u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU).

Razgovor ima za cilj da predstavi istraživanje SIPRU o delotvornosti mehanizama za borbu protiv nasilja nad ženama na nacionalnom i lokalnom nivou. Rezultate će predstaviti Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra, organizacije koja je sprovodila ovo istraživanje na terenu. Istraživanje prikazuje uska grla u sistemu i izazove u fukncionisanju postojećih mehanizama. Deo razgovora biće posvećem i sprovođenju Istambulske konvencije i ulozi Parlamenta. Tokom razgovora ćemo govoriti i o potencijalnim preporukama kako bi se unapredio koordinisani pristup podršci za žene i decu žrtve nasilja.

Osim članica Ženske parlamentarne mreže, na razgovor će biti pozvane i aktivistkinje i aktivisti nevladinog sektora koje se bave ovom temom svakodnevno i predano.

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu