Skip to main content
search

U susret obeležavanju 20 godina postojanja, Fondacija BFPE za odgovorno društvo i Centar za britanske studije Fakulteta političkih nauka organizuje predavanje profesora Kristofera Kokera 8. maja u 18h na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Rat u Ukrajini je počeo u februaru 2022. godine, a primirje još uvek nije na vidiku. Brojni postulati na kojima se temeljio međunarodni poredak dovedeni su u pitanje. Globalne posledice koje ovaj rat izaziva već su vidljive i negativno se odražavaju u različitim državama, na različitim nivoima u političkom, ekonomskom i energetskom smislu. Važnost konstruktivnog dijaloga i razmene iskustva sa relevantnim stručnjacima je neminovna, a profesor Koker je nesumnjivo jedan od njih.

Profesor Koker je direktor LSE IDEAS Londonski škole ekonomije i političkih nauka. Bio je profesor međunarodnih odnosa na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka, a penzionisan je 2019. godine. Aktivni je član Saveta Kraljevskog instituta ujedinjenih službi i redovni predavač na fakultetima odbrane u Velikoj Britaniji, SAD, Rimu, Singapuru i Tokiju.

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

Close Menu