Iskustva uključivanja građana u budžetske procese „na lokalu“ godinu dana kasnije

Iskustva uključivanja građana u budžetske procese „na lokalu“ godinu dana kasnije

December 7, 2017 0:00 am | December 7, 2017 16:00 pm

1970-01-01 00:00:00 1970-01-01 00:00:00 Europe/Belgrade Iskustva uključivanja građana u budžetske procese „na lokalu“ godinu dana kasnije Link: https://bfpe.org/kalendar-bfpe-dogadaja/okrugli-sto-ukljucivanjem-gradana-do-odgovornih-javnih-finansija-najava/ Hotel Zira, Belgrade, Serbia Belgrade Fund for Pollitical Excellence office@bfpe.org okrugli-sto-ukljucivanjem-gradana-do-odgovornih-javnih-finansija-najava

Iskustva uključivanja građana u budžetske procese „na lokalu“ godinu dana kasnije

Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE) organizuje okrugli sto pod nazivom “Uključivanjem građana do odgovornih javnih finansija”. Okrugli sto će biti održan u četvrtak, 7. decembra, sa početkom u 12.00 časova u hotelu Zira u Beogradu kao završni događaj u okviru projekta „Lokalne samouprave, organizacije civilnog društva i mediji za odgovornije javne finansije“, koji je BFPE realizovao u saradnji sa Asocijacijom nezavisnih elektronskih medija (ANEM), a uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP) i Švajcarske kancelarije za saradnju (SDC).

Tokom nešto više od godinu dana realizacije projekta, sakupljeno je na hiljade predloga građana iz 15 gradova i opština širom Srbije. Kako bi ovo bilo moguće, bilo je potrebno poruku poslati širem krugu građana, upriličiti je ciljanim publikama, sve to kroz više stotina medijskih pojavljvanja. Bilo je potrebno i da se na temi angažuje čak 45 lokalnih saradnika u vidu lokalnih samouprava, nevladinih organizacija i medija, kao i da tema odgovornih javnih finansija bude iskomunicirana prijemčivo svim sugrađanima.

Na okruglom stolu će biti predstavljena i brošura sa dobrim praksama i iskustvima sa projekta, pod nazivom „Putokaz kroz Srbiju – ka odgovornijim javnim finansijama kroz uključivanje građana“, a biće predstavljene i odabrane prezentacije o aktivnostima i dostignućima  u pojedinačnim lokalnim samoupravama koje će predstaviti lokalni saradnici na projektu.