Skip to main content
search

Iskustva uključivanja građana u budžetske procese „na lokalu“ godinu dana kasnije

Iskustva uključivanja građana u budžetske procese „na lokalu“ godinu dana kasnije

December 7, 2017 12:00 am | December 7, 2017 04:00 pm

Hotel Zira
Belgrade, Serbia

Zira Hotel Belgrade, Ruzveltova, Belgrade

Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE) organizuje okrugli sto pod nazivom “Uključivanjem građana do odgovornih javnih finansija”. Okrugli sto će biti održan u četvrtak, 7. decembra, sa početkom u 12.00 časova u hotelu Zira u Beogradu kao završni događaj u okviru projekta „Lokalne samouprave, organizacije civilnog društva i mediji za odgovornije javne finansije“, koji je BFPE realizovao u saradnji sa Asocijacijom nezavisnih elektronskih medija (ANEM), a uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP) i Švajcarske kancelarije za saradnju (SDC).

Tokom nešto više od godinu dana realizacije projekta, sakupljeno je na hiljade predloga građana iz 15 gradova i opština širom Srbije. Kako bi ovo bilo moguće, bilo je potrebno poruku poslati širem krugu građana, upriličiti je ciljanim publikama, sve to kroz više stotina medijskih pojavljvanja. Bilo je potrebno i da se na temi angažuje čak 45 lokalnih saradnika u vidu lokalnih samouprava, nevladinih organizacija i medija, kao i da tema odgovornih javnih finansija bude iskomunicirana prijemčivo svim sugrađanima.

Na okruglom stolu će biti predstavljena i brošura sa dobrim praksama i iskustvima sa projekta, pod nazivom „Putokaz kroz Srbiju – ka odgovornijim javnim finansijama kroz uključivanje građana“, a biće predstavljene i odabrane prezentacije o aktivnostima i dostignućima  u pojedinačnim lokalnim samoupravama koje će predstaviti lokalni saradnici na projektu.

Close Menu