Skip to main content
pretraga

Drugi hakaton „Connecting Minds“ u Beogradu!

December 23, 2017 10:00 am | December 24, 2017 01:00 pm

Impact Hub
Belgrade, Serbia

Impact Hub Belgrade, Belgrade

Nakon uspešno održanog prvog hakatona, u maju ove godine, na kom su kreirane 4 demo aplikacije, odlučili smo da, uz vašu pomoć, nastavimo kako u razvijanju istih tako i kreiranju novih  inovativnih rešenja.

Želiš da ukažeš na značaj digitalnih tehnologija u rešavanju aktuelnih problema savremenog društva?

Ako si programer/ka, dizajner/ka ili aktivista/kinjama koji želi da  u roku od 24h pokuša da kreira inovativno softversko rešenje, u vidu web ili mobilne aplikacije, prijavi se!

Cilj hakatona je da zajedničkim snagama za 24 časa kreiramo društveno odgovorna, inovativna rešenja koja će doprineti poboljšanju komunikacije između stručnjaka i institucija sa područja Srbije i Kosova.

U toku sledećeg meseca, 23. i 24. decembra pozivamo 20 mladih kreativaca sa područja Srbije i Kosova da se prijave i budu deo hakatona posvećenog pozitivnim promenama kroz tehnološka rešenja. Connecting Minds hakaton okuplja mlade programere, dizajnere i aktiviste oko istog cilja da tokom 24 časa kreiraju 5 softverskih rešenja dostupnih svima radi lakšeg prevazilaženja komunikacijskih prepreka između zajednica (IT, zdravstvo, preduzetništvo, pravosuđe, turizam…).

Timovi će biti sastavljeni od 2 programera/ki, 1 dizajner/ka i 1 aktivista/kinja. Upoznavanje sa novim ljudima je ono što hakaton čini kompletnim i u tom duhu timovi će biti formirani pred sam početak hakatona.

Svi odabrani učesnici i učesnice su u obavezi da budu deo oba dana događaja.

Kako biste se prijavili popunite formular ispod do 13.decembra (molimo vas da svi vaši odgovori budu na engleskom).

Hakaton realizuje Beogradski fond za političku izuzetnost u saradnji sa institutom Demokratija za razvoj iz Prištine i NGO Aktiv iz Mitrovice, Transkonflikt fondom  iz Beograda, a uz podršku Evropske Unije.

Na sledecem linku se nalazi Aplikacioni formular

Close Menu