Skip to main content
pretraga

Ove godine, na konferenciji vas očekuju priče o važnosti i snazi saradnje civilnog, poslovnog i javnog sektora.

Zašto je danas, više nego ikada, važno govoriti o međusektorskoj saradnji?

Događaji kojima smo svedočili u protekle tri godine, pokazali su koliko je zajedničko delovanje i partnerstvo sva tri sektora važno. Stvaranje zajedničke vizije i konkretizacija saradnje civilnog, poslovnog i javnog sektora otvara mnoga vrata za pokretanje promena u društvu. Teme od zajedničkog interesa svih sektora, koje su u fokusu ovogodišnje MLE konferencije su: zaštita životne sredine, unapređivanje zapošljivosti mladih, društvena odgovornost i savesno korporativno upravljanje. Kroz promene zasnovane na dokazima i činjenicama, sinergijsko delovanje svih sektora društva doprineće mapiranju izazova, kao i putokaza ka rešenjima.

Move.Link.Engage. je jedinstveni forum koji se bavi unapređenjem kvaliteta života u zajednici kroz saradnju civilnog, poslovnog i javnog sektora i odgovornost svih aktera društva. MLE je prostor koji podstiče diskusiju, neguje dijalog i okuplja stručnjake u okviru tema koje ohrabruju kontinuirano i održivo međusektorsko partnerstvo za budućnost.

U prethodnih sedam godina, Move.Link.Engage. okupio je više od 145 govornika, koje je imalo priliku da sluša čak 1450 učesnika na preko 40 panela, uz podršku 12 donatora. Od 2015. godine do danas, cilj konferencije ostao je nepromenjen – promovisanje znanja, odgovornosti i poštovanje javnog interesa, kroz konstantan rad na unapređenju kvaliteta života u zajednici i bavljenje pitanjima od društvenog značaja.

Ove godine, u okviru konferencije, dodeliće se nagrade Pokretačima promena u pet kategorija:

  • Saradnjom do promene – Nagrađuje se primer uspešne saradnje između javnih vlasti i organizacija civilnog društva u ostvarivanju pozitivnih društvenih promena.
  • Sinergijom do uspeha – Po prvi put biće nagrađena saradnja ostvarena sa poslovnom zajednicom. Uspešna saradnja civilnog i poslovnog sektora je još jedna prilika za izgradnju boljeg društva, a stvaranje zajedničke vizije i konkretizacija saradnje ova dva sektora otvara mogućnosti za pokretanje promena u društvu.
  • Prvi glas građana – Ova nagrada namenjena je organizaciji civilnog društva koja je svojom kampanjom uspela da dopre do velikog broja građana, inspiriše ih, motiviše i okupi u zajedničkoj borbi za promenu.
  • Pohod na aktivizam – Ova nagrada u fokusu ima neformalne grupe, pokrete i inicijative koje su okupile veliki broj građana i uspele da ostvare važne promene u zajednici.
  • Pokretač/ica promena – U okviru ove kategorije, nagradiće se pojedinac/ka koji su, boreći se za zajednički interes, hrabro iskoračili iz okvira uobičajenih očekivanja i dokazali kolika je snaga pojedinca.

Više informacija o prvoj generaciji Pokretača promena pronađite ovde, o drugoj generaciji ovde, a o trećoj ovde.

Konferenciju možete pratiti uživo putem linka na veb-sajtu, na kojem možete pronaći i agendu. Registracija je obavezna, a možete je izvršiti putem sledećeg linka.

Događaj podržavaju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Ambasada Švedske u Beogradu.

Close Menu