Skip to main content
pretraga

U okviru panela govoriće se o saradnji javnog i privatnog sektora, uslovima za poslovanje malih proizvođača u Srbiji, razvojnim potencijalima drvoprerade i ostalih povezanih delatnosti. Takođe, saznaćemo koliko je važno biti inovativan u ovoj oblasti, koji fondovi su dostupni za pomoć i olakšice, kao i da li u našoj zemlji imamo proizvode za izvoz u druga razvijena tržišta. Poseban fokus biće i na važnosti zaštite životne sredine u procesu unapređenja sektora drvoprerade u Srbiji.

Cilj panela je da se proizvođačima sitne drvenarije u Srbiji ukaže na koji način mogu da izađu iz okvira porodičnih biznisa i podignu svoj mikrobiznis na viši nivo, kao i kako se može povećati stepen obrade drveta kao sirovine u Srbiji. Dodatno, posebno će se govoriti o važnosti očuvanja šumskog fonda Srbije i unapređenja stanja drvoprerade u Zlatiborskom okrugu.

U okviru ovog skupa, posetioci će uživati u Sajmu inovativnih proizvoda od drveta i sitne drvenarije (drveni satovi, drvene igračke, saksije i daščice za serviranje).

Događaj se realizuje u okviru projekta „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju” koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) u saradnji sa Fondacijom BFPE za odgovorno društvo (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom Srbija (BIRN). U okviru ovog projekta, do sada je podržano 78 organizacija civilnog društva, dok je oko 40.000 građana i građanki bilo uključeno u procese unapređenja svojih zajednica i javnih politika.

Close Menu