Skip to main content
pretraga

BFPE predavanje – Da li smo bili glupi? Osvrt na očekivanja 1989, 30 godina kasnije

February 13, 2019 05:00 pm | February 13, 2019 07:00 pm

Zaduzbina Ilije M. Kolarca
Belgrade, Serbia

Zadužbina Ilije M. Kolarca, Studentski trg, Belgrade, Serbia

U sredu, 13. februara profesor Timoti Garton Eš, čuveni britanski pisac i istoričar, održaće predavanje na temu Da li smo bili naivni? Osvrt na očekivanja 1989, 30 godina kasnije”. Predavanje će se održati u zadužbini Ilije M. Kolarca od 17 do 19 časova.

Profesor Timoti Garton Eš je jedan od najistaknutijih engleskih intelektualaca, predavač na Sent Entoni koledžu Oksfordskog univerziteta. Autor je više knjiga o društvenoj i političkoj stvarnosti i promenama u Istočnoj Evropi. Među temama koje pokriva u svom radu ističu se oslobođenje istočne i centralne Evrope od komunizma, nemačka istočna politika i kasnije ujedinjenje, kao i odnosi između Evropske unije i ostatka Evrope. Dobitnik je brojnih nagrada i čest saradnik vodećih svetskih novina i časopisa.

Ovom prilikom imamo jedinstvenu priliku i čast da ga, nakon više od 15 godina, ugostimo u Beogradu. Takođe, zadovoljstvo nam je što ćemo ovom prilikom  predstaviti i novu generaciju polaznika Godišnjeg seminara, našeg najistaknutijeg edukativnog programa koji već 14 godina sprovodimo kao jedna od članica Mreže škola za političke studije Saveta Evrope.

Close Menu