Beogradski bezbednosni forum 2019: Ima li nade za pravdu u podeljenom svetu?

Beogradski bezbednosni forum 2019: Ima li nade za pravdu u podeljenom svetu?

October 16, 2019 09:00 am | October 18, 2019 02:00 pm

2019-10-16 09:00:00 2019-10-18 14:00:00 Europe/Belgrade Beogradski bezbednosni forum 2019: Ima li nade za pravdu u podeljenom svetu? Link: https://bfpe.org/kalendar-bfpe-dogadaja/beogradski-bezbednosni-forum-2019-ima-li-nade-za-pravdu-u-podeljenom-svetu/ Hyatt Regency, Beograd, Srbija Belgrade Fund for Pollitical Excellence [email protected] beogradski-bezbednosni-forum-2019-ima-li-nade-za-pravdu-u-podeljenom-svetu

Beogradski bezbednosni forum 2019: Ima li nade za pravdu u podeljenom svetu?

Deveto izdanje Beogradskog bezbednosnog foruma, pod nazivom „U težnji za pravdom u podeljenom svetu“, održaće se između 16. i 18. oktobra 2019. Teme o kojima će se raspravljati biće povlačenje liberalizma, takmičenje velikih sila, održiva rešenja za Zapadni Balkan, dijalog Beograda i Prištine i opadanje poverenja u političke i ekonomske institucije.

Razgovor povodom zvaničnog otvaranja Beogradskog bezbednosnog foruma fokusiraće se na Zapadni Balkan, a neki od govornika biće specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer, bivša Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton i bivši ambasador Francuske u Srbiji Federik Mondoloni.

Na forumu će takođe biti organizovan specijalan događaj o vojnoj neutralnosti, na kom će govoriti general Robert Briger, načelnik odbrambenog štaba u Ministarstvu odbrane Austrije i general Milan Mojsilović, načelnik generalštaba Vojske Srbije.

Među ostalim govornicima biće šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Andrea Oricio, generalna sekretarka Regionalnog saveta za saradnju Majlinda Bregu, šef kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobijas Flesenkemper, generalni sekretar Bledskog strateškog foruma Peter Grk i ostali.

Beogradski bezbednosni forum pokrenut je 2011. i ubrzo prerastao u najveći događaj civilnog društva u Srbiji. Organizuju ga Beogradski fond za političku izuzetnost, Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji.