Skip to main content
pretraga

Nacionalna platforma za dijalog u Beogradu

October 16, 2019 08:30 am | October 16, 2019 01:00 pm

Hotel Hyatt
Belgrade, Serbia

Hyatt Regency Belgrade, Milentija Popovića, Belgrade, Serbia

U okviru zajedničkog regionalnog programa Dijalog za budućnost 16. oktobra 2019. godine sa početkom u 9.00 časova (hotel Hajat, Milentija Popovića 22) biće održana Nacionalna platforma za dijalog. Zajednički regionalni program „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u/i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Cilj Nacionalne platforme za dijalog jeste da učesnici i učesnice zajedničkim radom identifikuju lokalne i regionalne faktore koji utiču na društvenu koheziju, kao i da predlože rešenja za njeno unapređenje.

„Platforme za dijalog ili Dijaloške platforme“ su mehanizam za pružanje formalnog prostora za interakciju između građana/ki i donosilaca odluka putem dijaloga, omogućujući mladima, civilnom društvu, akademiji, medijima i građanima/kama da zajednički identifikuju, promovišu i sprovode aktivnosti izgradnje poverenja i jačanja društvene kohezije u Republici Srbiji, ali i u regionu.

Za rast i razvoj svakog društva veoma je važno da svi građani, posebno mladi ljudi postanu aktivni učesnici u društvu i pokretači promena koji će zajedno sa predstavnicima donosioca odluka učestvovati u razvoju politika s ciljem prevazilaženja ključnih izazova sa kojima se suočavamo u našem društvu, ali i u regionu.

Događaj će okupiti različite aktere: adolescente i mlade, žene i organizacije civilnog društva koje se bave rodnom ravnopravnošću, medije, nastavnike/ce, javne institucije na nacionalnom i lokalnom nivou, nevladine organizacije, privatni sektor, akademsku zajednicu, međunarodne organizacije, zainteresovane građane/ke, stručnjake/kinje, itd.

Događaj će otvoriti prvi podpredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, ministar omladine i sporta u Vladi Rebulike Srbije, Vanja Udovičić, Francine Pickup, stalna predstavnica UNDP-a u Srbiji i Severine Leonardi, zamenica direktorke UNICEF-a u Srbiji.

 

 

Close Menu