Skip to main content
search

Beogradski bezbednosni forum 2014.

Beogradski bezbednosni forum 2014.

September 30, 2014 09:00 am | September 30, 2014 12:00 pm

Hotel "Hyatt Regency"
Belgrade, Serbia

Hyatt Regency Belgrade, Milentija Popovića, Belgrade

Beogradski fond za političku izuzetnost, Evropski pokret u Srbiji i Beogradski centar za bezbednosnu politiku organizuju četvrti Beogradski bezbednosni forum koji će biti održan od 30. septembra do 2. oktobra 2014, pod radnim nazivom „Evropa 2014: Kraj i/ili novi početak?“

Na Forumu će biti organizovane diskusije u okviru panela o različitim temama vezanim za globalne i evropske bezbednosne izazove, posebno uzimajući u obzir 100. godišnjicu početka Prvog svetskog rata.

Između ostalog, priznati stručnjaci će razmatrati u kojoj meri se 100-ta godišnjica može smatrati za kraj/novi početak istorijskog i integrativnog diskursa na Zapadnom Balkanu i u Evropi, ali će se diskutovati i o dilemama proširenja u skladu sa 10-godišnjicom od „velikog“ proširenja EU. Posebna pažnja biće posvećena i preporukama koje je 2005. godine dala Međunarodna komisije za Balkan, kao i širem (dez)integrativnom kontekstu i politici na Zapadnom Balkanu i Mediteranu. Kao i prethodne tri godine, većina ovih panela će pokušati da ispita transformaciju Balkana iz bezbednosnog problema u bezbednosnog partnera i iznese mogućnosti i naučene lekcije iz ovog procesa.

Akademski događaj

Prateći dobru praksu iz prethodne tri godine, akademski deo Foruma će okupiti mlade istraživače i lidere 30. septembra, a ove godine tema će biti Koristi iz prošlosti, kolektivna sećanja i međunarodna bezbednost.

Više o Beogradskom bezbednosnom forumu pogledajte na www.belgradeforum.org ili pratite na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Close Menu