Skip to main content
search

Mlada si, proaktivna, zainteresovana, željna da učiš i deliš znanja, prijavi se i budi deo edukativnih seminara koji su deo zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost”.

Seminari su zamišljeni kao interaktivni razgovori, tematska predavanja i radionice, gde se posebno ohrabruje aktivno učešće i međusobno razumevanje.  Fokus će biti na prepoznavanju problema sa kojima se mlade žene susreću, njihovom aktivnom angažovanju, osnaživanju i prepoznavanju mehanizama za primenu stečenih znanja. Ako te zanimaju teme rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena kao što su uloga žena u društvu, značaj ženskog aktivizma, kreiranje i sprovođenje projekata, kultura dijaloga, komunikacija, argumentacija, zagovaranje ovo je prilika za tebe.

Dobićeš priliku da pohađaš dva seminara koja će trajati 4 dana. Seminari će biti održani od 26. do 29. septembra u Kragujevcu i od 28. novembra do 1. decembra u Kladovu.

Učešće na edukativnim seminarima je besplatno. Smeštaj, hrana i piće, su obezbeđeni, samo ponesi dobru energiju i nove ideje kako da poboljšamo dijalog u region i damo mu ženski pečat. Ukoliko dolaziš, autobusom, autom ili vozom, mi ti pokrivamo troškove puta.

Osnovni kriterijumi na osnovu kojih ćemo odlučivati su:

  • da si državljanka Republike Srbije;
  •  da si između 18 i 30 godina starosti;
  • željna da učiš i deliš znanja o položaju žena;
  •  voljna da zajedno sa vršnjakinjama uz podršku trenera/trenerica radiš na sticanju znanja i jačanju sposobnosti; 
  •  spremna da preuzmeš obavezu i aktivno učestvuješ u radu edukativnih seminara  – radionicama, predavanjima, razgovoru, vežbama, kao i svim ostalim aktivnostima,
  • da imaš ideju kako da podstakneš promenu u svojoj okolini;
  • motivisana si i spremna da ispuniš obaveze tokom edukacije;
  • znaš engleski jezik.

Ukoliko budeš bila odabrana imaćeš prilike da sarađuješ sa istaknutim predavačima/icama, trenerima/icama iz Srbije, regiona i sveta.

Između dva seminara pozivaćemo te i uključivati i u ostale aktivnosti u okviru programa “Dijalog za budućnost”, a  ukoliko budeš jedna od najaktivnijih imaćeš priliku da u decembru zajedno sa ostalim učesnicima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore u okviru regionalne dijaloške platforme radiš na poboljšanju društvene kohezije i položaja žena.  

Popuni formular i prijavi se do 5. septembra 2019. godine 23:59 i budi deo ženske ekipe koja vodi dijalog za budućnost!

Ukoliko uđeš u uži izbor, očekuje te intervju. Ukoliko nisi ize Beograda intervju će biti obavljen putem telefona.

Za sva dodatna pitanja piši nam na [email protected] ili [email protected]

_____________________________________________________________________________

Edukativne seminare realizuje Beogradski fond za političku izuzetnost u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u/i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF). Za više informacija o Zajedničkom regionalnom programu „Dijalog za budućnost” posetite stranicu http://bit.ly/JRP-DFF.

Close Menu