Skip to main content
search

Ženska predizborna konvencija “Glasam za žene”

Glasam za Zene

Ženska predizborna konvencija “Glasam za žene”

April 17, 2016 12:00 am | April 17, 2016 02:00 pm

Dom omladine, sala "Amerikana"
Belgrade, Serbia

Dom omladine, Makedonska, Belgrade

Beogradski fond za političku izuzetnost vas poziva da nam se pridružite na Ženskoj predizbornoj konvenciji „Glasam za žene“ koja se održava u Domu omladine Beograda, 17. aprila 2016. sa početkom u 12 časova.

Konvencija, koju organizujemo uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, ima za cilj da u toku kampanje za predstojeće parlamentarne izbore skrene pažnju najšire javnosti na značaj većeg učešća i uticaja žena u politici, kao i na važnost rodne ravnopravnosti za celokupan razvoj društva i institucija.

Konvencijom ćemo pospešiti vidljivost kandidatkinja za poslanička mesta iz svih partija, promovisati aspekte političkog angažmana stranaka kojima se podstiče rodna ravnopravnost, kao i podstaći veći broj žena da glasa na predstojećim izborima.

Sve izborne liste koje se pridruže Ženskoj predizbornoj konvenciji imaće priliku da na tom događaju predstave svoju platformu za bolji položaj žena u društvu. Nakon kratkog uvoda, po jedna kandidatkinja će ispred svake liste predstaviti svoje viđenje značaja političkog učešća žena, a celokupna konvencija će poslati zajedničku poruku podrške ženama u političkom i društvenom životu.

Pozivna pisma upućena su svim nosiocima izbornih lista na predstojećim parlamentarnim izborima, predstavnicima državnih institucija koji se bave pitanjima ravnopravnosti, predstavnicima međunarodnih organizacija u Srbiji i predstavnicima nevladinih organizacija i medija.

Potvrđene govornice su Maja Gojković (SNS), Gordana Čomić (DS), Dijana Vukomanović (SPS), Jelena Crnogorac (JS), Elvira Kovač (SVM), Jasmina Nikolić (Dosta je bilo), Marija Janjušević (Dveri), Milica Đurđević (Zavetnici), Neda Novaković (SDS) i Milica Barbu (DSS)

Close Menu