Skip to main content
search

„Zelena stolica“ 24. juna u Narodnoj skupštini!

„Zelena stolica“ 24. juna u Narodnoj skupštini!

June 24, 2014 10:30 am | June 24, 2014 03:00 pm

Mala plenarna sala Narodne skupštine u Kralja Milana
Belgrade, Serbia

Narodna skupština Republike Srbije, Trg Nikole Pašića, Belgrade

Na inicijativu sedam organizacija civilnog društva: Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Beogradske otvorene škole, Centra modernih veština, Evropskog pokreta u Srbiji, GM Optimist, Inženjera zaštite životne sredine i Mladih istraživača Srbije pokrenut je inovativni institucionalni mehanizam pod nazivom „Zelena stolica“ koјi funkcioniše u okviru Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine Republike Srbiјe, učešćem predstavnika nevladinih organizacija aktivnih u oblasti pitanja zaštite životne sredine u sastancima Odbora i aktivnostima koje Odbor organizuje.

Ovaј mehanizam počeo јe sa radom 5. јuna 2013, i postao јe sastavni deo rada Odbora, tako da su predstavnici organizaciјa civilnog društva do sada učestvovali u radu 15 sastanaka, kao i 5 јavnih slušanja u organizaciјi ovog Odbora.

Radni sastanak predstavnika organizaciјa već uključenih u rad ovog mehanizma, organizacija koje su zainteresovane da se priključe mehanizmu, ali i onih zaiteresovanih za oblast životne sredine, održaće se u utorak, 24. јuna 2014, u maloj plenarnoj sali Narodne skupštine Republike Srbije u Ulici kralja Milana, periodu od 10.30 – 15.30 časova.

Sastanak će uvodnim izlaganjem otvoriti g. Branislav Blažić, predsednik Odbora za zaštitu životne sredine koji će predstaviti plan aktivnosti Odbora u narednom periodu. Agenda sastanka uključuje i primere i iskustva umrežavanja organizacija civilnog društva oko zajedničke teme, kao i konsultacije o budućoj koordinaciji i unapređenju rada u okviru mehanizma „Zelena stolica“.

Očekujemo da sastanak okupi predstavnike 40 NVO koјe čine mrežu organizacija uključenih u ovaј mehanizam, sve ostale zainteresovane NVO koјe se bave pitanjem zaštite životne sredine, narodne poslanike Odbora za zaštitu životne sredine, predstavnike mediјa i druge zainteresovane strane.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete u radu ovog sastanka, molimo vas da popunite prijavu klikom na sledeći link: https://istrazivaci.wufoo.eu/forms/prijava-za-radni-sastanak-azelene-stolicea/ najkasnije do petka, 20. juna 2014.  Popunjenu prijavu smatraćemo potvrdom dolaska.

Ovde možete preuzeti program rada sastanka.

Close Menu