Skip to main content
pretraga

U Beogradu, 20. oktobra 2022. godine održaće se biciklistička vožnja „Kritična masa“ u organizaciji udruženja Ulice za bicikliste, čime će se promovisati kampanja
#BajsomNaPosao koja poziva građane da koriste alternativne i održive vidove transporta. Vožnjom će biti predstavljena ruta kojom zaposleni mogu bezbedno da stignu od Novog Beograda do Dorćola. Kampanja #BajsomNaPosao je namenjena kompanijama koje podržavaju zaposlene da na posao dolaze biciklom, trotinetom ili gradskim prevozom, pa će na događaju posebna zahvalnost biti ukazana ambasadorima kampanje iz biznis zajednice.

Ova „Kritična masa“ realizovaće se u okviru projekta „Aktivni građani – bolje društvo“, tokom kog su podržane različite inicijative iz Bora, Loznice i Beograda koje su se bavile održivim transportom. Više od 2.000 građana i građanki bilo je deo biciklističkih vožnji kroz Beograd i Loznicu, koje su bile posvećene promociji bezbednog biciklizma u urbanim sredinama. Promovisanje bicikla kao alternativnog prevoznog sredstva doprinosi poboljšanju saobraćajne kulture, ukazuje na značaj boravka u prirodi i razvijanja ekološke svesti, a to je zajednička tačka podržanih inicijativa Ulica za bicikliste, Sigurnih staza i Planinsko biciklističkog društva Biciklo.

Projekat „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju” podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) u saradnji sa Fondacijom BFPE za odgovorno društvo (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom Srbija (BIRN). U okviru ovog projekta, do sada je podržano 78 organizacija civilnog društva, dok je oko 40.000 građana i građanki bilo uključeno u procese unapređenja svojih zajednica i javnih politika.

Close Menu