Skip to main content
search

YESPC projekat se završava u Nišu i Kosovskoj Mitrovici (3. i 9. novembar)

YESPC projekat se završava u Nišu i Kosovskoj Mitrovici (3. i 9. novembar)

November 3, 2016 12:00 am | November 3, 2016 02:00 pm

Grad Niš
Niš, Serbia

Obrenovićeva 38, Niš

Konferencije za medije u Nišu i Kosovskoj Mitrovici povodom završetka projekta „Promovisanje zapošljavanja mladih putem socijalnih partnerstava i saradnje u lokalnim zajednicama“

Beogradski fond za političku izuzetnost povodom završetka projekta „Promovisanje zapošljavanja mladih putem socijalnih partnerstava i saradnje u lokalnim zajednicama“ organizuje konferencije za medije u Nišu (3. novembra u Medija centru sa početkom u 12h) i u Kosovskoj Mitrovici (9. novembra u restoranu „Va piano“ sa početkom u 13h).

Govornici će biti Aleksandra Vladisavljević, konsultantkinja na projektu i autorka policy papira, Đorđe Popović, koordinator projekta i predstavnici partnerskih organizacija – Milan Stefanović, direktor organizacije Protecta u Nišu i Valdete Idrizi, predstavnik organizacije „Izgradnja zajednice“ („Community building“) u Mitrovici.

Na konferencijama za medije će biti predstavljen policy papir sa preporukama za unapređenje zapošljavanja mladih koji je rezultat dvogodišnjeg projekta sprovedenog na teritoriji šest gradova – Niša, Leskovca, Vranja, Kosovske Mitrovice, Peći i Prizrena. Projekat je okupio predstavnike lokalnih samouprava i nevladinog sektora koji se bave ovom tematikom, kao i preduzetnike iz svih šest gradova koji su sagledali stanje u oblasti zapošljavanja mladih u svojim sredinama i dali preporuke za njegovo unapređenje.

Ovaj projekat Beogradski fond za političku izuzetnost je realizovao uz finasijsku podršku Evropske unije u okviru programa “Podrška civilnom društvu 2013“, Balkanskog fonda za demokratiju i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, a u partnerstvu sa organizacijama Izgradnja zajednice u Mitrovici (CBM) i Prištinski institut za političke studije (PIPS).

Close Menu