Skip to main content
pretraga

U potrazi za izgubljenim univerzalizmom (28-29. oktobar, Berlin)

October 28, 2015 10:00 am | October 29, 2015 12:00 am

Robert Bosch Stiftung Berlin Representative Office
Berlin Germany

Französische Straße 32, Berlin, Germany

Asocijacija škola za političke studije Saveta Evrope, na inicijativu „Moskovske škole građanskog obrazovanja“ organizuje forum pod nazivom „U potrazi za izgubljenim univerzalizmom“ u Berlinu od 28-29. oktobra.

Brojni razgovori u različitim formatima uključujući i uvodno obraćanje Franka Valtera Štajnmajera, ministra spoljnih poslova Nemačke, organizovani su kroz interaktivne ekspertske panele i diskusije na teme kao što su „Demokratija i legitimnost“, „Na koji način se svet menja“, „Istorija i sećanje“, „Mediji i propaganda“. Berlinski forum kreće od pretpostavke da postoje brojne kulture – ali samo jedna civilizacija zasnovana na ljudskim pravima, slobodi, vladavini prava i demokratiji. Ta civilizacija se mora stalno osvežavati promišljenim akcijama i projektima.

Forum će se održati u sedištu Robert Boš Fondacije u Berlinu, a svaku od 22 škole-članice Asocijacije, predstavljaće dvoje alumnista i predstavnik škole, kao i gosti iz Finske, Francuske, Nemačke, Norveške, Švedske i Velike Britanije.

BFPE predstavljaju alumnisti Aristea Stakić, novinarka RTV i Dejan Bursać, istraživač saradnik Instituta za političke studije i koordinatorka alumni programa Valentina Đureta.

Predsednica BFPE Sonja Liht će učestvovati u prvom panelu posvećenom univerzalnim vrednostima civilizacije, zajedno sa Ivanom Krastevim (uvodno obraćanje); Hakanom Altinajem, Mikaelom Mertesom, Sergejem Lagodinskim, Džonom Lojdom i Kirilom Rogovim.

Pogledajte program:

In Search of Universalism Lost – agenda and speakers

Close Menu