Skip to main content
pretraga

U okviru druge faze programa ROMACTED: „Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja Roma na lokalnom nivou“ u Beogradu, 8. juna biće održan trening o budžetiranju odgovornom prema Romima i Romkinjama, koje predstavlja jednu od najbitnijih komponenti druge faze programa.

Trening je namenjen predstavnicima 14 partnerskih gradova i opština. Pored predstavnika Saveta Evrope i Fondacije BFPE za odgovorno društvo, treningu će prisustvovati i lokalni facilitatori, kontakt tačke partnerskih opština, kao i osobe zaposlene u resoru finansija iz svake opštine.

Nakon uvodnog obraćanja i otvaranja treninga od strane regionalne programske menadžerke za ROMACTED program u Savetu Evrope, Marine Vasić, državne sekretarke u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Olene Papuge i Aleksandre Bojadjieve iz Kancelarije za romske integracije pri Regionalnom savetu za saradnju, trening će održati Tibor Domonkoš.

Trener će istaći preporuke i smernice programskog budžetiranja sa posebnim osvrtom na finansiranje mera i aktivnosti za socijalno uključivanje Roma i Romkinja na lokalnom nivou, kao i korake u planiranju budžeta odgovornog prema Romima.

ROMAKTED II program počeo je da se sprovodi u januaru 2021. godine i trajaće do decembra 2024. godine, a finansiraju ga Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope.

Više o samom programu možete pročitati OVDE.

ROMACTED II je zajednički program Evropske unije i Saveta Evrope koji predstavlja nastavak I faze programa ROMACTED na Zapadnom Balkanu i u Turskoj (2017-2020). 

Close Menu