Skip to main content
pretraga

Transformativni uticaj proširenja EU: razgovor sa g. Brunom Masaešom 3. jula u Aero klubu

July 3, 2014 06:00 pm | July 3, 2014 08:00 pm

Aero Klub
Belgrade, Serbia

Aero klub, Uzun Mirkova, Belgrade

Ambasada Republike Portugalije i Beogradski fond za političku izuzetnost Vas pozivaju na predavanje „Transformativni uticaj proširenja EU“, koje će održati g. Bruno Masaeš, portugalski državni sekretar za evropske poslove, 3. jula 2014. u Aero klubu (Uzun Mirkova 4).

Predavanje će biti na engleskom jeziku, bez prevoda.

Evropska uniјa je sprovela veliko proširenje tokom 2004. godine, koje je donelo pozitivne rezultate EU i njenim novim državama-članicama. Od tada je proširenje usporeno iz nekoliko razloga, dok se odnos prema EU blago zaokrenuo na negativnu stranu. Rezultati izbora za Evropski parlament poјačali su ovu negativnu percepciјu prema Evropskoј uniјi.

Uprkos preprekama na putu, EU i dalje predstavlja ambiciozan i uzbudljiv proјekat. Državni sekretar za evropske poslove Republike Portugal, dr Bruno Masaeš, će govoriti zašto јe EU atraktivnija više nego ikad, koji je reformatorski uticaj Unije i zašto je još uvek na vrhuncu moći. Dr Masaeš će pojasniti zašto su negativna osećanja poјačana tokom i posle krize evra, koji je uticaј ekstremističkih stranaka, i šta sve EU treba da uradi da bi vratila izgubljenu popularnost. On će takođe obrazložiti značaј ispunjavanja postoјećih kriteriјuma za članstvo u EU i objasniće u čemu je proces pristupanja postao rigorozniјi.

Close Menu