Skip to main content
search

Pod krovnom temom “Dekarbonizacija elektroenergetskog sistema Zapadnog Balkana”, 30. novembra na Mašinskom fakultetu u Beogradu, održaće se radionica “EUETS Enabled Accession Roadmap”. Ova radionica predstavlja prvu specijalnu sesiju serije Balkanskih dijaloga.

Nakon Sofijske deklaracije o Zelenoj agendi za Zapadni Balkan i Berlinske deklaracije o energetskoj sigurnosti i zelenoj tranziciji, potrebno je razmotriti na koji način pretvoriti ove proklamacije u stvarnost reformi i investicija. Roadmap pridruživanja EUETS-u predstavlja inicijativu sa dna, predstavljenu na Samitu u Berlinu 2022. godine, i podržanu od strane ključnih kompanija, organizacija civilnog društva i međunarodnih partnera s ciljem da postane integralni deo Plana rasta za Zapadni Balkan.

U diskusiji će učestvovati važni i ključni donosioci odluka, predstavnici međunarodne zajednice i EU, stručnjaci iz oblasti energetike i zaštite životne sredine, predstavnici kompanija i civilnog sektora koji će razgovarati o najvažnijim pitanjima od značaja za pridruživanje Evropskom sistemu za trgovinu emsijama.

Close Menu