Skip to main content
search

Sa Ženskom parlamentarnom mrežom o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva

Sa Ženskom parlamentarnom mrežom o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva

February 27, 2015 01:00 pm | February 27, 2015 03:00 pm

Hotel "Turist"
Kraljevo, Serbia

Trg srpskih ratnika, Kraljevo

U petak i subotu, u Kraljevu, članice Ženske parlamentarne mreže (ŽPM) učestvovaće u radu drugog seminara koji je posvećen socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva. Seminar su zajedničkim snagama pripremili i realizovaće Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, ŽPM i BFPE, a podržale Ambasada Finske i Misija OEBS u Srbiji.

Kako bi pomogli mehanizme rodne ravnopravnosti u lokalnim sredinama, neophodan je model saradnje – o čemu će više govoriti Marija Obradović, narodna poslanica i koordinatorka Mreže; Marija Blečić, šefica kabineta potpredsednice Vlade; i Lidija Pavlović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Kraljeva.

U subotu će fokus biti na ženskom preduzetništvu; sa nama će razgovarati direktorka Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja Jasminka Luković Jagličić; direktorka Razvojnog biznis centra Kragujevac Marija Stojadinović i Gorana Tanasković, predsednica Udruženja poslovnih žena „Nadežda Petrović“ iz Čačka.

O tome kako unaprediti ruralni razvoj u Srbiji i podržati žene u poljoprivredi diskutovaće Ivana Dulić Marković, stručna saradnica SEEDEV-a kao i Aneta Dukić, projektna koordinatorka UG Fenomena. Na kraju dana, direktorka Centra za liberalno demokratske studije Gordana Matković će govoriti o tome koji su trendovi u reformi penzijsko-invalidskog osiguranja, te kako će uticati na žene.

OVDE možete preuzeti program seminara.

Close Menu