Skip to main content
search

Dobra uprava na Zapadnom Balkanu (26. februar – 1. mart, Budva, Crna Gora)

Dobra uprava na Zapadnom Balkanu (26. februar – 1. mart, Budva, Crna Gora)

February 26, 2015 02:00 pm | March 1, 2015 12:00 am

Hotel "Maestral"
Budva, Crna Gora

Maestral, Pržno, Montenegro

Treći i finalni ciklus Regionalne akademije za demokratiju (RAD), koji je posvećen izazovima izgradnje demokratskih institucija svečano će biti otvoren u Pržnu (Budva), 26. februara prvim seminarom posvećenim “Dobroj upravi na Zapadnom Balkanu: dostignućima demokratske tranzicije”.

Govornici koji će se obratiti učesnicima uključiće Matjaža Grudena, direktora Direktorata za planiranje politika u Savetu Evrope, Mitju Drobniča, šefa Delegacije EU u Crnoj Gori, kao i dekana našeg programa u 2015, Pjera Mirela, koji je do nedavno predvodio jedinicu u okviru Direktorata EK za proširenje nadležnu za zemlje Zapadnog Balkana.

Seminar će se nastaviti prezentacijom Gorana Svilanovića, generalnog sekretara Regionalnog saveta za saradnju, koji će govoriti o “Dostignućima demokratske tranzicije i regionalnoj saradnji u evropskom poretku koji se menja”. Poseban panel naših RAD alumnista – koji su svi, ujedno, članovi/ce parlamenta u svojim zemljama – raspravljaće ulogu političkih partija u izgradnji demokratskih institucija.

Regionalna akademija za demokratiju (RAD) predstavlja inicijativu Beogradskog fonda za političku izuzetnost i šest partnerskih škola sa prostora Zapadnog Balkana, koje je podržala EU kroz Instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR). Svake godine, u programu učestvuje približno 5o mladih političara sa prostora Zapadnog Balkana, koji – smatramo – mogu činiti novu generaciju donosilaca odluka.

Program prvog RAD seminara u 2015. možete preuzeti OVDE.

Close Menu