Skip to main content
search

Razgovor o aktivnim merama zapošljavanja mladih u Srbiji

Razgovor o aktivnim merama zapošljavanja mladih u Srbiji

November 27, 2014 03:00 pm | November 27, 2014 05:00 pm

BFPE
Belgrade, Serbia

Diplomatska Kolonija 22, Belgrade

Pozivamo vas da u četvrtak, 27. novembra, od 15 časova, prisustvujete prezentaciji istraživanja „Aktivne mere zapošljavanja u Srbiji – između socijalne pomoći i podrške preduzetništvu“ koje su napisale koordinatorka programa u BFPE Mina Lazarević i naša stažistkinja u 2014, Jelena Jovičić.

Istraživanje je izvedeno u okviru programa podrške think-tank organizacijama sa Balkana, koji sprovodi Nemački savet za spoljne poslove (DGAP).

U okviru istraživanja, Mina i Jelena su prikazale na koji način Srbija kreira politike za samozapošljavanje, ko su korisnici tih programa, koliko su dugo bili nezaposleni pre započinjanja biznisa i sa kojim se problemima susreću nakon početne faze podrške. Sažetak praktične politike koji će autorke predstaviti sadrži i preporuke za nacionalne institucije kao i za međunarodne donatore koji pomažu Srbiji da smanji nezaposlenost mladih.

Istraživanje možete prezeti OVDE. Napominjemo da je u ovom trenutku dostupna samo verzija na engleskom jeziku, ali da ćemo uskoro postaviti i prevod na naš sajt.

Close Menu