Skip to main content
pretraga

U okviru programa ROMACTED: „Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanje Roma na lokalnom nivou“ u Beogradu 6. jula 2022. godine u Dorćol Platzu biće ogranizovana radionica „Anticiganizam i prevazilaženje narativa govora mržnje“. Radionica je deo kampanje „Blokiraj mržnju, podeli ljubav!“ koju Evropska unija i Savet Evrope sprovode protiv govora mržnje na Zapadnom Balkanu.

U uvodnom obraćanju govoriće Marina Vasić, regionalna menadžerka programa ROMACTED u Savetu Evrope i Ninoslav Mladenović, viši projektni službenik u Savetu Evrope. Nakon toga, radionicu će održati trenerica Marina Simeunović.

Prvi deo radionice odnosi se na razumevanje samog pojma anticiganizam – od konceptualizacije i prepoznavanja pa sve do delovanja. Dok će drugi deo radionice biti fokusiran na prevazilaženje govora mržnje gde će biti definisan sam govor mržnje ali i biti predstavljeni alternativni i kontra narativi.

Na kraju, biće organizovana praktična vežba u radnim grupama po gradovima i opštinama. Svaka grupa imaće za zadatak da osmisli kontra narativ ili akciju protiv govora mržnje. Nakon toga uslediće prezentacija osmišljenih zadataka i dodela nagrada.

Close Menu