Skip to main content
search

U okviru projekta Aktivni građani – bolje društvo 5. oktobra 2022. godine u Pirotu biće organizovan događaj „Privredne lepote grada Pirota: kako iskoristiti potencijal grada?“ u okviru koga će se razgovarati o održivom lokalnom razvoju grada Pirota.

Događaj je osmišljen sa ciljem promocije i predstavljanja odabranih projekata, konkursa i programa koji doprinose održivom ekonomskom razvoju ove lokalne samouprave. Dodatno, na događaju će biti prostora za interaktivnu komunikaciju između učesnika i publike.

U kojoj meri je važna multisektorska saradnja za razvoj privrede u periodima krize? Da li su mala i srednja preduzeća motor razvoja Pirotske privrede? Na koji način se organizacije civilnog društva (OCD) bave lokalnim socio-ekonomskim razvojem i unapređenjem položaja marginalizovanih društvenih grupa? Može li i na koji način Pirot ponovo postati centar prerađivačke industrije mlečnih proizvoda, kože, vune, drveta i industrije odeće? Neka su od pitanja o kojima ćemo razgovarati tokom događaja i nastojati da damo odgovor na njih.

Projekat Aktivni građani – bolje društvo Fondacija BFPE za odgovorno društvo sprovodi u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN) i Beogradskom otvorenom školom (BOŠ). Projekat podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Close Menu