Skip to main content
search

„Od mog grada mojoj zemlji“: kako osigurati razvoj Srbije? Prva lokalna debata

„Od mog grada mojoj zemlji“: kako osigurati razvoj Srbije? Prva lokalna debata

February 24, 2020 10:00 am | February 24, 2020 02:00 pm

Regionalna privredna komora
Užice, Serbia

Užice, Serbia

Lokalna debata o razvoju Užica biće održana 24. februara u prostorijama Privredne komore Srbije – RPK Užice (Dimitrija Tucovića 12, Užice), sa početkom od 10 časova i okupiće najvažnije aktere društvenog, političkog i privrednog života grada.

Lokalna debata o razvoju Užica je prva u nizu od osam debata, koje organizujemo u gradovima Srbije, u okviru projekta: Od mog grada mojoj zemlji: kako osigurati razvoj Srbije? uz podršku Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Poseban značaj debate u Užicu  jeste što je prva u okviru projekta i poslužiće kao model za sve ostale koje pripremamo u drugim gradovima. Ovom debatom ispunjavamo najznačajniji deo dvogodišnjeg projekta u kome ćemo, zajedno s predstavnicima lokalnih zajednica, u osam odabranih gradova, nastojati da podstaknemo dijalog o potencijalima razvoja u svakoj od tih sredina, prepoznavanju lokalnih specifičnosti i izazova, kao i značaja i uloge svoje zajednice u razvoju kako sopstvenog grada tako i cele zemlje.

Debatu u Užicu moderiraće u celosti gospođa Ruška Dabić, psihološkinja. U prvom delu debate, na temu razvoja i razvojnih potencijala Užica, govoriće gradonačelnik Užica, gospodin Tihomir Petković. Gospođa Sonja Liht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost, će upoznati prisutne sa celokupnim projektom. U drugom panelu razgovaraćemo o institucijama i pojedincima koji predstavljaju ključne aktere razvoja grada Užica. Treća, završna sesija lokalne debate biće posvećena građanima uz uvodnu reč gospođe Radmile Gujaničić, značaju njihovog uključivanja u dijalogu o lokalnom razvoju, kao i njihovoj ulozi u jačanju razvojnih kapaciteta.

Close Menu