Mreže civilnog društva u procesu evropskih integracija Srbije

Mreže civilnog društva u procesu evropskih integracija Srbije

April 23, 2015 11:00 am | April 23, 2015 12:00 pm

2015-04-23 11:00:00 2015-04-23 12:00:00 Europe/Belgrade Mreže civilnog društva u procesu evropskih integracija Srbije Link: https://bfpe.org/kalendar-bfpe-dogadaja/mreze-civilnog-drustva-u-procesu-evropskih-integracija-srbije/ BFPE, Belgrade, Serbia Belgrade Fund for Pollitical Excellence [email protected] mreze-civilnog-drustva-u-procesu-evropskih-integracija-srbije

Mreže civilnog društva u procesu evropskih integracija Srbije

Države koje žele da pristupe EU moraju uključiti organizacije civilnog društva (OCD). U Srbiji, ne bi li što efikasnije sarađivale sa Vladom, OCD su se okupile u mreže, gde su se tri ispostavile kao najrelevantnije. Tako, dok Nacionalni konvent „pokriva“ svih 35 pregovaračkih poglavlja, mehanizam SEKO (Sektorske organizacije civilnog društva) planiranje i distribuciju predpristupne pomoći EU, prEUgovor se fokusira na – po mnogima – najteža poglavlja, 23 i 24. Načelni preduslovi za delovanje ovih mreža su uspostavljeni, međutim, neophodno je više razumevanja na strani Vlade.

U prostorijama BFPE u četvrtak, 23. aprila od 11 časova, predstavićemo predlog praktične politike „Mreže civilnog društva u procesu evropskih integracija Srbije“ u čijem je pisanju, pored Tomaša Žornačuka i Bojana Eleka učestvovala i naša Ljiljana Ubović.

Predlog možete preuzeti OVDE.

Predlog praktične politike nastao je zahvaljujući podršci Međunarodnog višegradskog fonda projektu „Thinking for Governance (T4G)“.