Skip to main content
pretraga

BFPE započeo sa učešćem u programu „Dijalog za budućnost“

April 5, 2019 06:00 pm | April 6, 2019 08:00 pm


Belgrade, Serbia

Belgrade, Serbia

Beogradski fond za političku izuzetnost će do decembra 2020. godine učestvovati u regionalnom programu „Dijalog za budućnost: jačanje dijaloga i socijalne kohezije u/između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Cilj programa „Dijalog za budućnost“ je jačanje poverenja u regionu kroz ostvarivanje dijaloga, davanje preporuka u pogledu politika i delovanja na polju zajedničkih prioriteta, pri čemu se promoviše društvena kohezija i međukulturalno razumevanje. Poseban fokus je stavljen na potrebe i važnost uloge mladih kao neophodnog elementa za stabilan proces usmeren na budućnost saradnje u regionu.

BFPE će u okviru svoje početne aktivnosti zajedno za Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) organizovati diskusiju koja će okupiti odabrane alumniste RAD akademije i mlade profesionalce, donosioce odluka, aktiviste i predstavnike civilnog sektora. Događaj će se održati 5. i 6. aprila u Beogradu. Učesnici događaja će nam pomoći svojim predlozima u daljem razvoju tema, ali i aktivnosti na projektu, kako bi cilj bio postignut na najefikasniji način. Sastanak je realizovan kao vođena diskusija u formatu okruglog stola.

Za više informacija o Zajedničkom regionalnom programu „Dijalog za budućnost” posetite stranicu http://bit.ly/JRP-DFF.

 

Close Menu