Skip to main content
search

Na poslednjoj sednici SO Priboj u 2021. godini, održanoj 28. decembra, usvojen je Plan razvoja opštine Priboj za period od 2022. do 2028. godine. Planu razvoja Priboja Platforma Održivi razvoj za sve (koje je Fondacija BFPE deo) doprinela je kroz rad stuba životne sredine u ovoj opštini, odnosno kroz dokument Doprinos Planu razvoja opštine Priboj u oblasti zaštite životne sredine.

Platforma od početka svog funkcionisanja pomaže napore odabranih opština u izradi lokalnih Planova razvoja, predviđenih Zakonom o planskom sistemu Republike Srbije. Plan razvoja je dokument od najvišeg značaja za jedinicu lokalne samouprave (JLS) i za cilj ima uspostavljanje vizije razvoja JLS i mape puta kako tu viziju ostvariti.

Stub zaštite životne sredine je, u partnerstvu sa lokalnom partnerskom organizacijom Primus, u periodu od avgusta 2020. do februara 2021. godine radio na razvoju Doprinosa Planu razvoja opštine Priboj u oblasti zaštite životne sredine. Svrha ovog procesa bila je izrada dokumenta koji bi odredio prioritetne ciljeve opštine Priboj u oblasti zaštite životne sredine, koji su u s skladu sa ciljevima održivog razvoja.

Plan razvoja opštine Priboj možete pronaći OVDE.

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu