Skip to main content
search

Uvod u javno zagovaranje i komunikacijske veštine u zagovaračkim inicijativama

Uvod u javno zagovaranje i komunikacijske veštine u zagovaračkim inicijativama

April 29, 2020 10:00 am | April 29, 2020 12:30 pm

Onlajn događaj

Beogradski fond za političku izuzetnost, Koste Glavinića, Belgrade, Serbia

U uslovima vanrednog stanja, koje je u Srbiji na snazi od 16. marta 2020. godine, i borbe protiv pandemije virusa COVID-19, tim projekta Aktivni građani bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju (BOŠ, BFPE i BIRN) nastoji da prilagodi svoj rad i realizuje planirane aktivnosti na projektu. Stoga ćemo u periodu od 27. aprila do 24. juna 2020. godine organizovati online trening koji čini serija vebinara kao deo paketa podrške organizacijama civilnog društva koje su ove godine dobile podršku da sprovode svoje zagovaračke inicijative. 

Ovaj online trening sastoji se od pet modula i jedne uvodne sesije. Svaki modul sastoji se od dve sesije od po 90 minuta, plus pauza od 30 minuta između sesija i održavaće se svake druge srede sa početkom u 10h.  U okviru svakog modula jedna sesija biće posvećena zagovaračkoj, a druga sesija komunikacijskoj komponenti. 

Trening ima za cilj da ojača kapacitete organizacija civilnog društva u sprovođenju akcija javnog zagovaranja. Učesnike će pripremiti da planiraju i obavljaju svoje aktivnosti pravovremeno i na strateški orijentisan način, da imaju u vidu uticaj ključnih aktera, kao i da uzmu u obzir sve posledice (kako pozitivne, tako i negativne) koraka koje preduzimaju tokom procesa javnog zagovaranja. Takođe, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa osnovama i značajem koncepata poput promena, poruka, istraživanja i važnosti podataka za proces javnog zagovaranja. Ovaj trening pružiće učesnicima i osnovu za razvoj komunikacionog plana za projekat ili organizaciju. Učesnici će naučiti kako da na strateški način razmišljaju o komunikaciji i kako da razviju komunikacijski plan. Trening će, takođe, učesnicima pružiti uvid u osnove komuniciranja na društvenim mrežama kao i pregled komunikacijskih trendova u neprofitnom sektoru. Razmotrićemo fenomen i značaj društvenih mreža, kao i kako na najbolji mogući način da se iskoriste zajednice okupljene na mrežama. Osim principa korišćenja, učesnicima će biti predstavljene i neophodne veštine za uspešno komuniciranje na mrežama. Takođe, jedan deo treninga biće posvećen metodologiji rada medija, pregledu medijske scene u Srbiji, kao i formatima koje je potrebno koristiti da bi komunikacija bila uspešna. 

Vebinar će se realizovati putem besplatne platforme/aplikacije Zoom, koju možete pronaći na sledećem linku: https://zoom.us/DOWNLOAD

Close Menu