Uključivanje građana u budžetski proces grada Niša

Uključivanje građana u budžetski proces grada Niša

May 11, 2017 10:00 am | May 11, 2017 02:00 pm

2017-05-11 10:00:00 2017-05-11 14:00:00 Europe/Belgrade Uključivanje građana u budžetski proces grada Niša Link: https://bfpe.org/kalendar-bfpe-dogadaja/ukljucivanje-gradana-u-budzetski-proces-grada-nisa/ Velika Sala Gradske kuće, Niš, Srbija Belgrade Fund for Pollitical Excellence [email protected] ukljucivanje-gradana-u-budzetski-proces-grada-nisa

Uključivanje građana u budžetski proces grada Niša

BFPE i partneri u 15 gradova i opština u Srbiji podstiču različite oblike uključivanja građana u proces kreiranja lokalnog budžeta.

Kao rezultat inicijative u Nišu koja je pobudila široko interesovanje javnosti, BFPE, lokalna samouprava i lokalni saradnici u gradu Nišu organizuju okrugli sto pod nazivom „Uključivanje građana u budžetski proces grada Niša – kako do participativnog budžetiranja?“, 11. maja 2017. godine.

Zahvaljujući razumevanju i saradnji sa partnerima iz UNDP i državnih organa, na okruglom stolu će uzeti učešće i eksperti iz DRI, Ministarstva finansija i UNDP, a sa lokala će im se pridružiti predstavnici lokalne samouprave – gradski većnici i funkcioneri, predstavnici lokalnih javnih preduzeća i ustanova, predstavnici mesnih zajednica i civilnog društva iz Niša.

Zaključci i nalazi radnog stola, kao i preporuke za konkretne mere participativnog budžetiranja u Nišu će biti objavljene i putem lokalnih medija.

Radujemo se produktivnoj diskusiji i novim rešenjima za unapređenje participacije građana u oblikovanju lokalnog budžeta!

Preuzmite: Agenda_Ukljucivanje gradjana u budzetski proces Nisa_11052017