Skip to main content
pretraga

Prezentacija Dokufesta i festivala Slobodna zona: kroz inovacije do poverenja i promene svesti

March 10, 2020 06:00 pm | March 10, 2020 08:00 pm

"Parobrod"
Beograd, Srbija

Kapetan-Mišina 6a, Beograd 11000, Serbia

Fotografije: BFPE i UK „Parobrod“

Beogradski fond za političku izuzetnost Vas poziva na prezentaciju istaknutih ličnosti iz Srbije i sa Kosova koji učestvuju u organizaciji filmskih festivala.

Organizujemo prezentaciju Dokufesta i festivala Slobodna zona – dva filmska festivala koja nisu poznata samo u sferi kulture, već i oblasti društvenog aktivizma. Naši gosti će biti Erol Bilibani, šef DokuLab-a iz Prizrena i Rajko Petrović, direktor festivala Slobodna zona iz Beograda. Razgovor će moderirati Anamari Repić iz Beogradskog fonda za političku izuzetnost.

Prezentacija i razgovor će se održati u kulturnom centru Parobrod (Kapetan Mišina 6a, Beograd), u utorak, 10. marta 2020. sa početkom od 18 časova. Obezbeđen je simultani prevod sa srpskog i engleskog jezika.

Događaj će se održati u sklopu projekta „ Kroz inovacije do poverenja i promene svesti “ koji već tri godine realizujemo sa našim partnerima D4D iz Prištine, NVO Aktiv iz Mitrovice i Transconflikt iz Beograda, a podržava ga EU. Opšti cilj projekta je promovisanje uspostavljanja prijateljskih i stabilnih odnosa između Srbije i Kosova kroz stvaranje veza i vidove saradnje koje prevazilaze područje politike. Želimo da obnovimo međusobno poverenje i razumevanje između srpskih i kosovskih društava podsticanjem saradnje između različitih stručnih grupa iz Srbije i sa Kosova.

Projekat obuhvata mnoge aktivnosti koje se sprovode u cilju a) izgradnje poverenja i podsticanja saradnje između različitih grupa koje nisu direktno povezane sa političkim aktivnostima, već identifikuju zajednički interes profesionalne prirode; i b) pokazati uspešne pojedince javnisti u cilju poboljšavanja percepcije, razbijanja opasnih i štetnih predrasude i stereotipa, kao i povećavanja međusobnih kontakata.

Molimo vas da svoje učešće potvrdite popunjavanjem formulara, najkasnije do ponedeljka 9. marta 2020.

Nadamo se da ćete biti u mogućnosti da nam se pridružite!

Close Menu