Poseta Paraćinu: za više žena na mestima odlučivanja

Poseta Paraćinu: za više žena na mestima odlučivanja

February 28, 2019 02:00 pm | February 28, 2019 05:00 pm

2019-02-28 14:00:00 2019-02-28 17:00:00 Europe/Belgrade Poseta Paraćinu: za više žena na mestima odlučivanja Link: https://bfpe.org/kalendar-bfpe-dogadaja/poseta-paracin-za-vise-zena-na-mestima-odlucivanja/ , Paracin, Serbia Belgrade Fund for Pollitical Excellence [email protected] poseta-paracin-za-vise-zena-na-mestima-odlucivanja

Poseta Paraćinu: za više žena na mestima odlučivanja

U okviru projekta ”Za više žena na mestima odlučivanja” tim Beogradskog fonda za političku izuzetnost u četvrtak 28. februara je u poseti Paraćinu, gde će organizovati sastanak sa predstavnicima i predstavnicama lokalne samouprave i lokalnim političarkama.

Ovom prilikom razgovaraćemo o značaju učešća žena u telima lokalnih samouprava i ulozi lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost, o značaju rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou, kao i načinima i primerima dobrih praksi organizovanja žena u politici i političkim telima. Takođe, biće reči i o postojećem stanju i budućim koracima u svrhu unapređenja rodne ravnopravnosti u Paraćinu.

Projekat se realizuje u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, a uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Holandije u okviru MATRA programa. Do sada su slični sastanci organizovani u Zrenjaninu, Novom Pazaru, Bačkom Petrovcu, Preševu i Nišu.

Fotografija centra Paraćina srdjan1987