Skip to main content
search

Kontekst javnog upravljanja i reforme u Srbiji

Kontekst javnog upravljanja i reforme u Srbiji

November 4, 2013 01:00 pm | November 4, 2013 03:00 pm

Palata Srbija
Belgrade, Serbia

Palata Srbija, Bulevar Mihajla Pupina, Belgrade

Beogradski fond za političku izuzetnost, uz podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva u Republici Srbiji i Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije vas poziva na prezentaciju izveštaja „Kontekst javnog upravljanja i reforme u Srbiji: rezultati ankete viših rukovodilaca u državnoj upravi“.

Prezentacija izveštaja će se održati u ponedeljak, 4. novembra 2013. godine, u Palati Srbija, sala Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 2 (centralni ulaz) i početi u 13 časova.

Učesnicima će se obratiti:

Nikola Selaković, Ministar pravde i državne uprave Republike Srbije;

NJ.E. Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji;

Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji;

Srđan Majstorović, zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije;

Gerhard Hameršmit, profesor Herti Škole za javnu upravu, Berlin i

predsednica BFPE Sonja Liht.

Rezultate izveštaja za Srbiju predstaviće jedan od autora izveštaja, Vid Štimac iz Herti Škole za javnu upravu. Druga autorka izveštaja je naša koleginica, koordinatorka programa Mina Lazarević.

Izveštaj Kontekst javnog upravljanja i reforme u Srbiji – Rezultati ankete viših rukovodilaca u državnoj upravi, sadrži rezultate prve opsežne uporedne studije o reformi državne uprave u Srbiji. Izveštaj prikazuje rezultate ankete sprovedene među 1349 viših rukovodilaca državne uprave Srbije, u okviru projekta Koordinacija za koheziju javnog sektora budućnosti (COCOPS).

Cilj izveštaja je da se predstave viši državni službenici i proceni njihovo zadovoljstvo poslom i posvećenost organizaciji, da se istraži radno okruženje u kome ovi rukovodioci rade kao i da se izvesti o njihovim ocenama reforme državne uprave i o uticaju međunarodnih organizacija. Kroz izveštaj će biti pokazano da su ovo presudni činioci za uspešnost ili neuspeh budućih pokušaja reforme srpske državne administracije.

Close Menu