Završna konferencija: za više žena na mestima odlučivanja!

Završna konferencija: za više žena na mestima odlučivanja!

March 26, 2019 01:00 pm | March 26, 2019 04:00 pm

2019-03-26 13:00:00 2019-03-26 16:00:00 Europe/Belgrade Završna konferencija: za više žena na mestima odlučivanja! Link: https://bfpe.org/kalendar-bfpe-dogadaja/koferencija-za-vise-zena-na-mestima-odlucivanja/ Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade, Belgrade, Serbia Belgrade Fund for Pollitical Excellence [email protected] koferencija-za-vise-zena-na-mestima-odlucivanja

Završna konferencija: za više žena na mestima odlučivanja!

Tim Beogradskog fonda za političku izuzetnost u utorak 26. marta organizuje konferenciju “Za više žena na mestima odlučivanja” sa ciljem podsticanja većeg učešća žena u odlučivanju na svim nivoima vlasti, putem prenosa i razmene primera dobrih praksi iz regiona i sveta.

Ideja je da se kroz aktivno učešće i razmenu iskustava predstave načini i primeri dobre prakse uključivanja i organizovanja žena u politici, na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Takođe, na konferenciji će biti reči i o značaja mentorskog rada za podsticanje uključivanja što više mladih žena na pozicije odlučivanja.

Konferenciju će otvoriti Sonja Licht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti i Nj.E. Hendrik Gerit Kornelis van der Dol, Ambasador Kraljevine Holandije.

Na konferenciji će se okupiti predstavnice lokalnih samouprava i lokalne političarke, predstavnici diplomatskog kora, predstavnice organizacija civilnog društva, akademije i dr. Razmena iskustva i primera dobre prakse značajna je za bolje razumevanje doprinosa i važnost učešća žena u političkom odlučivanju, promociji njihovih dostignuća, kao i poteškoća i problema sa kojima se one suočavaju.

Agenda se nalazi na ovom linku.

Konferencija se organizuje u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, a uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Holandije, u okviru MATRA programa, kao i Ambasade Švedske u Beogradu i Švedskog instituta.