Skip to main content
search

Godišnji seminar 2020: Ekonomske posledice COVID-19 pandemije i prilike za oporavak

U sredu 16. decembra biće održane i poslednje dve onlajn diskusije u okviru Godišnjeg seminara posvećene ekonomskih posledicama pandemije i prilikama za oporavak. Ovog puta polaznici/ce i alumnisti/kinje razgovaraće sa Dušanom Reljićem, direktorom kancelarije Nemačkog instituta za međunarodne odnose i bezbednost (SWP) o evropskoj perspektivi ekonomskih posledica Covid-19 pandemije.

Na drugoj sesiji, sa Žarkom Šunderićem, direktorom Centra za socijalnu politiku i Mensurom Halitijem iz Kancelarije za romske inicijative Fondacije za otvoreno društvo vodiće se diskusija o položaju ranjivih grupa tokom pandemije Covid-19 sa posebnim osvrtom na romsku populaciju kako u Srbiji, tako i u regionu.

Prva u nizu priča o ekonomskim posledicama pandemije otvorena je diskusijom o uticaju koji je Covid-19 imao na uslužne delatnosti, kako u Srbiji, tako i u regionu. Diskusija je održana 8. decembra.

10. decembra održana je druga online sesija u okviru Godišnjeg seminara. Ovaj put tema je bila regionalna saradnja kao prilika za oporavak nakon Covid-19 pandemije. Govornici na drugoj sesiji bili su Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Džon Jovanović, direktor DFC-a za Zapadni Balkan i Egej.

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu