Skip to main content
pretraga

Energetika i klimatske promene: usklađivanje politika

May 17, 2018 01:00 pm | May 17, 2018 03:00 pm

Narodna skupština Republike Srbije
Beograd, Srbija

Narodna skupština Republike Srbije, Trg Nikole Pašića, Belgrade, Serbia

Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije, u partnerstvu i uz podršku GIZ-ORF energetska efikasnost, projektom Javni dijalog za korišćenje energije u Jugoistočnoj Evropi, Beogradskim fondom za političku izuzetnost, RES fondacijom, fondacijom Konrad Adenauer i fondacijom Hajnrih Bel,

organizuje svoje peto zasedanje u utorak, 17. maja posvećen usklađivanju politika u oblastima energetike i klimatskih promena.

Zasedanje će otvoriti predsedavajuća foruma, poslanica Aleksandra Tomic, koja će predstaviti najvažnije zaključke sa četvrtog berlinskog dijaloga o energetskoj tranziciji; nakon čega će uvod u temu pružiti predsednica BFPE Sonja Liht i regionalna menadžerka projekta GIZ ORF energetska efikasnost (EE) Jasna Sekulović.

Zamenik direktora sekretarijata energetske zajednice, Dirk Bušle će govoriti o ulozi energetske zajednice u energetskoj tranziciji nakon „perioda uglja“. Zatim će poslanica Snežana Petrović razmatrati korišćenje biomase kao izvor energije.

Aleksandar Macura, programski direktor RES fondacije, zatvoriće zasedanje diskusijom o mogućim okvirima za transformaciju i prevenciju u kontekstu Srbije.

Close Menu